Per Allerup

Internettet er kommet for at blive

from the blog.

Hvad er søgemaskineoptimering?

Det kan godt virke lidt underligt, alt det der med SEO, søgemaskineoptimering osv, men i bund og grund er det egentlig meget simpelt at forklare.

Søgemaskinerne er jo egentlig noget software, som crawler nettet, og indekserer det indhold som de finder. Det sker ud fra den kode, som ligger til grund for søgemaskinen – også kaldet algoritmen. Søgemaskineoptimering handler simpelthen om, at få tilpasset din hjemmeside, således at den passer ind i søgemaskinernes formler.

Lad os antage, at det er vigtigt for søgemaskinen Google, at der på en hjemmeside er udfyldt noget vi kalder meta title. Det er iøvrigt den lille stump tekst, som du finder aller øverst i din browser, og som også bruges som det klikbare link på Googles søgeresultater.

Hvis det er vigtigt for søgemaskinen at denne lille stump kode findes, så vil den selvfølgelig vælge at prioritere den hjemmeside som har udfyldt sine title-tags. Vi ved så også, at det er vigtigt at der står relevante søgeord i title-tags – Altså skriver vi for eksempel “søgemaskineoptimering” i title-tagget på forsiden – og voila, nu har vi søgemaskineoptimeret vores hjemmeside en lille bitte smule.

Så søgemaskineoptimering handler om, at du optimerer din hjemmeside, således at Google bedst muligt kan forstå hvad siden handler om. Så er du også sikker på de bedste placeringer.

You may also like

Søgemaskineoptimering til Google

Når man snakker søgemaskineoptimering herhjemme er det overvejende til søgemaskinen Google. Google står nemlig for 90-95% af alle søgninger på søgemaskiner i Danmark. Derfor er der sundt fornuft i at tilrettelægge sin søgemaskineoptimering så den tilgodeser Google bedst muligt. Generelt er de mest udbredte søgemaskiner i Danmark Google, Yahoo og Bing. De har forskellige algoritmer, […]

Opsæt din første Google Adwords kampagne

Google Adwords er et stærkt værktøj i kampen om kundernes gunst. Driver du en mindre webshop, eller sælger du tjenesteydelser? Så kan du prøve kræfter med Google Adwords. I nedenstående video forklarer Per Allerup, hvordan du let kan opsætte din første Adwordskampagne. Få 600 kr at starte for Når du har sat din første kampagne […]

Det er IKKE aprilsnar!!

(Ja, nedenstående var så sidste år 😉 Mød SEOnord på New Bizz Zone d. 1. April ved forårsmessen i Aalborg Vil du vide mere om søgemaskineoptimering og hvordan du får flere kunder i butikken? Så er det nu du skal gøre klar til at deltage i forårsmessen 2011 i Aalborg. Fra d. 1. til d. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.