Per Allerup

Internettet er kommet for at blive

from the blog.

Hvad er søgemaskineoptimering?

Det kan godt virke lidt underligt, alt det der med SEO, søgemaskineoptimering osv, men i bund og grund er det egentlig meget simpelt at forklare.

Søgemaskinerne er jo egentlig noget software, som crawler nettet, og indekserer det indhold som de finder. Det sker ud fra den kode, som ligger til grund for søgemaskinen – også kaldet algoritmen. Søgemaskineoptimering handler simpelthen om, at få tilpasset din hjemmeside, således at den passer ind i søgemaskinernes formler.

Lad os antage, at det er vigtigt for søgemaskinen Google, at der på en hjemmeside er udfyldt noget vi kalder meta title. Det er iøvrigt den lille stump tekst, som du finder aller øverst i din browser, og som også bruges som det klikbare link på Googles søgeresultater.

Hvis det er vigtigt for søgemaskinen at denne lille stump kode findes, så vil den selvfølgelig vælge at prioritere den hjemmeside som har udfyldt sine title-tags. Vi ved så også, at det er vigtigt at der står relevante søgeord i title-tags – Altså skriver vi for eksempel “søgemaskineoptimering” i title-tagget på forsiden – og voila, nu har vi søgemaskineoptimeret vores hjemmeside en lille bitte smule.

Så søgemaskineoptimering handler om, at du optimerer din hjemmeside, således at Google bedst muligt kan forstå hvad siden handler om. Så er du også sikker på de bedste placeringer.

You may also like

Markedsføring på Google

Et af de bedste steder du kan markedsføre din hjemmeside og dermed din virksomhed, er på søgemaskinen Google. Langt størstedelen af søgninger i Danmark foregår på Google, og man kan her sikre sig utroligt målrettede og relevante besøgende, modsat f.eks. bannerannoncer, som nærmest er at skyde med spredehagl. Få et tilbud på søgemaskineoptimering Når folk […]

Få forslag til søgeord fra Google Suggest

Der findes rigtig mange søgeordsværktøjer, og et af de bedre er Ubersuggest.org. I denne video kan du se hvordan du kan få gode forslag til søgeord med relation til dine input. Ubersuggest er bare ét af mange søgeordsværktøjer, som vi kommer til at arbejde med på mit 4 ugers SEO-kursus. Det kan du læse meget […]

Authorrank – dit fingeraftryk på nettet

Måske har du allerede hørt om authorrank, den seneste opdatering fra Google. Authorrank er en måde at bedømme indhold på nettet, ud fra din historik som forfatter. De seneste år har Google kæmpet en indædt kamp mod webspam i form af dårlige tekster og spamlinks – Det har resulteret i opdateringerne Panda og Penguin, som […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *