Per Allerup

Internettet er kommet for at blive

from the blog.

Hvad er søgemaskineoptimering?

Det kan godt virke lidt underligt, alt det der med SEO, søgemaskineoptimering osv, men i bund og grund er det egentlig meget simpelt at forklare.

Søgemaskinerne er jo egentlig noget software, som crawler nettet, og indekserer det indhold som de finder. Det sker ud fra den kode, som ligger til grund for søgemaskinen – også kaldet algoritmen. Søgemaskineoptimering handler simpelthen om, at få tilpasset din hjemmeside, således at den passer ind i søgemaskinernes formler.

Lad os antage, at det er vigtigt for søgemaskinen Google, at der på en hjemmeside er udfyldt noget vi kalder meta title. Det er iøvrigt den lille stump tekst, som du finder aller øverst i din browser, og som også bruges som det klikbare link på Googles søgeresultater.

Hvis det er vigtigt for søgemaskinen at denne lille stump kode findes, så vil den selvfølgelig vælge at prioritere den hjemmeside som har udfyldt sine title-tags. Vi ved så også, at det er vigtigt at der står relevante søgeord i title-tags – Altså skriver vi for eksempel “søgemaskineoptimering” i title-tagget på forsiden – og voila, nu har vi søgemaskineoptimeret vores hjemmeside en lille bitte smule.

Så søgemaskineoptimering handler om, at du optimerer din hjemmeside, således at Google bedst muligt kan forstå hvad siden handler om. Så er du også sikker på de bedste placeringer.

You may also like

Linkbuilding med artikeldatabaser

  OBS! Efter denne artikel blev skrevet har Google fjernet en stor del af nedenstående artikeldatabaser fra deres indeks. Det er derfor vigtigt at du tjekker kvalitet af hver side du vil linkbygge fra. Det kan du gøre på google ved eksempelvis at søge: site:artikeldatabase.dk – Så vil du erfare at eksempelvis nævnte artikeldatabase er […]

Inspiration til linkbuilding

En af de væsentligste rankingfaktorer for Google er links fra andre hjemmesider. Man kan få links på mange måder, og her er lidt inspiration og gode steder at linkbuilde til din hjemmeside. Nedenstående links er primært for dig der stifter bekendtskab med linkbuilding for første gang, og som måske har hørt om emnet på en […]

Du bestemmer dine placeringer på Google

Har du oplevet, at din hjemmeside har rigtig gode placeringer når du tjekker dine vigtige søgeord? Det er jo helt fantastisk, eller er det? Du kan nemlig meget nemt være ramt af personaliserede resultater – Eller med andre ord: Google viser dig de resultater du tidligere har klikket på. Det er jo en smart lille […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.