Per Allerup

Internettet er kommet for at blive

from the blog.

Linkbuilding – et godt råd

Jeg er simpelthen nødt til at komme med et godt råd til dig der selv vil linkbuilde – For linkbuilding er nemlig en opgave man kan komme rigtig langt med for små penge, hvis man da ellers gør det rigtigt.

Jeg driver blandt flere linkkataloger Linky.dk – hvor du ganske gratis kan tilmelde dit link, skrive en god beskrivelse og så få et link tilbage. Imidlertid er der rigtig mange tilmeldere der spilder både min og deres egen tid. De springer nemlig over hvor gærdet er aller lavest, og kopierer simpelthen en standardbeskrivelse ind i feltet, krydser fingre og trykker send. De allersnedigste har ikke en standardbeskrivelse på 300 tegn liggende, så de kan godt finde på at kopiere en standardbeskrivelse ind to gang i træk. Det må vel mindst give duplicate content i anden potens?

Det er nemlig hele problemet, dette duplicate content. Hvad er det så for en størrelse? Se Google, som de fleste af os elsker at hade, men som alligevel er så nødvendig for både din og min forretning, vægter vores hjemmesider efter en lang række forskellige parametre, og en af disse er altså om indholdet på siden er unikt.

Google kan godt finde ud af at en menu går igen på flere sider, men bruger man selve hovedindholdet på flere sider og måske endda domæner går det galt. Hvis Google finder duplicate content sker der en vurdering af hvilken side der er den oprindelige, og den eller de øvrige vil ryge i det såkaldte supplerende indeks, som de færreste dødelige når til når man søger på noget.

Hvordan undgår man så dette duplicate content, og at tilmeldingen ikke når igennem nåleøjet? Tja, hvis du vil have et link optaget i Linky.dk, Hobbymagasinet eller et af mine andre kataloger skal du skrive 100% unikke beskrivelser af din side.

Hvis du ikke vil spilde de 3 minutter det tager at tilmelde din side lader du ihvertfald være med at kopiere en beskrivelse ind som du har brugt andre steder.

Hvordan finder jeg duplicate content?

Når jeg sidder og vurderer tilmeldinger til mine kataloger kopierer jeg en sætning fra din beskrivelse, på 7-15 ord. Denne indsætter jeg i Googles søgefelt, omgivet af ” – eksempel: “sætning fra beskrivelse”

Kommer der så hits på google på søgningen er der tale om duplicate content, og så har jeg kun en ting at gøre: slette din tilmelding. Du er naturligvis velkommen til at prøve igen, men lav nu lige den der unikke beskrivelse, så bliver vi alle glade.

You may also like

Vind søgemaskineoptimering

Har du en hjemmeside, og vil du gerne have den højere op i søgemaskinerne? Så har du nu mulighed for at vinde 10 timer af min tid. Det eneste du skal gøre for at deltage i seo konkurrencen er at skrive en kommentar herunder, og angive hvilke søgeord du helst vil findes på. Vinderen bliver […]

Se dine konkurrenters søgeord

I denne video kan du få en forsmag på et værktøj, der kan løfte lidt af sløret for, hvilke søgeord dine konkurrenter ranker godt på. Du finder værktøjet her: Searchmetrics

SEOnord udvider

Det sidste halve år har været helt fantastisk for SEOnord. Kunderne og opgaverne er strømmet til, og det har været svært at følge med ene mand. Derfor har jeg fra 1. marts ansat Lene Christiane som kommunikationsmedarbejder. Lene kommer fra et job som projektmedarbejder i Frederikshavn Erhvervsråd, og er uddannet cand. mag. i kultur, kommunikation […]

2 kommentarer

  1. Det er sjovt det med unikke tekster, jeg oplever ofte på Amino og andre fora/blogs, at folk spørger gentagne gange om det nu virkelig kan være rigtigt at der skal skrives så meget tekst til disse slags tilmeldinger. Mange sidder helt klart stadig med den opfattelse at linkbuilding og anden seo er noget smarte fiduser og tricks og så ligger man øverst, men oftest er det jo bare (udover den viden det kræver) hårdt manuelt arbejde 🙂

  2. Jeg kan kun skrive under på at mange springer over hvor det er lavest.!
    Har selv 4 kørende linkdatabase, webg… og mere end halvdelen af de oprettet links slettes igen, netop på grund af de bruger den samme beskrivelse.

    Og på netop disse fire fatter jeg det overhovedet ikke, da jeg jo netop gør brugerne opmærksom på at de køres af den samme person…
    Dog synes jeg ikke det er den private som er den værste, det er mere de såkaldte seo virksomheder. Jeg behøver sikkert ikke nævne dem, for du har helt sikkert stiftet kendskab med dem og deres kopi sider som linker til en anden side med samme tekst og deres double content

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.