Per Allerup

Internettet er kommet for at blive

from the blog.

Linkbuilding – et godt råd

Jeg er simpelthen nødt til at komme med et godt råd til dig der selv vil linkbuilde – For linkbuilding er nemlig en opgave man kan komme rigtig langt med for små penge, hvis man da ellers gør det rigtigt.

Jeg driver blandt flere linkkataloger Linky.dk – hvor du ganske gratis kan tilmelde dit link, skrive en god beskrivelse og så få et link tilbage. Imidlertid er der rigtig mange tilmeldere der spilder både min og deres egen tid. De springer nemlig over hvor gærdet er aller lavest, og kopierer simpelthen en standardbeskrivelse ind i feltet, krydser fingre og trykker send. De allersnedigste har ikke en standardbeskrivelse på 300 tegn liggende, så de kan godt finde på at kopiere en standardbeskrivelse ind to gang i træk. Det må vel mindst give duplicate content i anden potens?

Det er nemlig hele problemet, dette duplicate content. Hvad er det så for en størrelse? Se Google, som de fleste af os elsker at hade, men som alligevel er så nødvendig for både din og min forretning, vægter vores hjemmesider efter en lang række forskellige parametre, og en af disse er altså om indholdet på siden er unikt.

Google kan godt finde ud af at en menu går igen på flere sider, men bruger man selve hovedindholdet på flere sider og måske endda domæner går det galt. Hvis Google finder duplicate content sker der en vurdering af hvilken side der er den oprindelige, og den eller de øvrige vil ryge i det såkaldte supplerende indeks, som de færreste dødelige når til når man søger på noget.

Hvordan undgår man så dette duplicate content, og at tilmeldingen ikke når igennem nåleøjet? Tja, hvis du vil have et link optaget i Linky.dk, Hobbymagasinet eller et af mine andre kataloger skal du skrive 100% unikke beskrivelser af din side.

Hvis du ikke vil spilde de 3 minutter det tager at tilmelde din side lader du ihvertfald være med at kopiere en beskrivelse ind som du har brugt andre steder.

Hvordan finder jeg duplicate content?

Når jeg sidder og vurderer tilmeldinger til mine kataloger kopierer jeg en sætning fra din beskrivelse, på 7-15 ord. Denne indsætter jeg i Googles søgefelt, omgivet af ” – eksempel: “sætning fra beskrivelse”

Kommer der så hits på google på søgningen er der tale om duplicate content, og så har jeg kun en ting at gøre: slette din tilmelding. Du er naturligvis velkommen til at prøve igen, men lav nu lige den der unikke beskrivelse, så bliver vi alle glade.

You may also like

Hvordan får jeg min virksomhed på Google Maps?

Du har måske bemærket de lokale resultater, som kommer frem når du laver en søgning på Google? Det er resultater fra Google Maps – eller Google Places, og du kan helt selv bestemme indholdet i visningen. De lokale resultater og kortvisningen kommer frem, når Google vurderer at det man søger er overvejende lokalt. Det kan […]

Inspiration til linkbuilding

En af de væsentligste rankingfaktorer for Google er links fra andre hjemmesider. Man kan få links på mange måder, og her er lidt inspiration og gode steder at linkbuilde til din hjemmeside. Nedenstående links er primært for dig der stifter bekendtskab med linkbuilding for første gang, og som måske har hørt om emnet på en […]

Hvad er søgemaskineoptimering?

Det kan godt virke lidt underligt, alt det der med SEO, søgemaskineoptimering osv, men i bund og grund er det egentlig meget simpelt at forklare. Søgemaskinerne er jo egentlig noget software, som crawler nettet, og indekserer det indhold som de finder. Det sker ud fra den kode, som ligger til grund for søgemaskinen – også […]

2 kommentarer

  1. Det er sjovt det med unikke tekster, jeg oplever ofte på Amino og andre fora/blogs, at folk spørger gentagne gange om det nu virkelig kan være rigtigt at der skal skrives så meget tekst til disse slags tilmeldinger. Mange sidder helt klart stadig med den opfattelse at linkbuilding og anden seo er noget smarte fiduser og tricks og så ligger man øverst, men oftest er det jo bare (udover den viden det kræver) hårdt manuelt arbejde 🙂

  2. Jeg kan kun skrive under på at mange springer over hvor det er lavest.!
    Har selv 4 kørende linkdatabase, webg… og mere end halvdelen af de oprettet links slettes igen, netop på grund af de bruger den samme beskrivelse.

    Og på netop disse fire fatter jeg det overhovedet ikke, da jeg jo netop gør brugerne opmærksom på at de køres af den samme person…
    Dog synes jeg ikke det er den private som er den værste, det er mere de såkaldte seo virksomheder. Jeg behøver sikkert ikke nævne dem, for du har helt sikkert stiftet kendskab med dem og deres kopi sider som linker til en anden side med samme tekst og deres double content

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *