Per Allerup

Internettet er kommet for at blive

from the blog.

Linkbuilding med artikeldatabaser

 

OBS!

Efter denne artikel blev skrevet har Google fjernet en stor del af nedenstående artikeldatabaser fra deres indeks. Det er derfor vigtigt at du tjekker kvalitet af hver side du vil linkbygge fra. Det kan du gøre på google ved eksempelvis at søge: site:artikeldatabase.dk – Så vil du erfare at eksempelvis nævnte artikeldatabase er fjernet fra indekset – Så er der ingen grund til at skrive en artikel der.

Jeg har selv en enkelt artikeldatabase, som stadig har god værdi. Vil du have et link til den er du velkommen til at kontakte mig.

Slut OBS!

I mange år har linkkatalogerne været det første sted at starte når man skal linkbuilde. Fordelen ved linkkatalogerne er, at man hurtigt kan tilmelde sin side til en lang række kataloger, og ad den vej få de vigtige indgående links til sin hjemmeside. Linkkatalogerne har været, og vil stadig være, en vigtig faktor i linkbuilding, men der er noget der tyder på at links fra de gængse kataloger bliver mindre værd.

Byg links bredt

Det seneste stykke tid har der været tegn på at sider der udelukkende er baseret på linkbuilding via kataloger bliver nedjusteret, og man bør sørge for en bredere linkbuilding. Et af de værktøjer man kan bruge til det er artikeldatabaser. Indtil nu har der ikke været så stort et udvalg på dansk, men det lader til at der er ved at blive sat flere og flere artikeldatabaser i søen rundt omkring, og dem bør man ikke overse når man linkbuilder.

Artikeldatabaser giver relevante links

Fordelen ved at linkbuilde ved hjælp af artikeldatabaser er, at du dels har mulighed for at skrive en meget emnerelateret tekst, som passer til dit site, og dels at du kan linke fra relevante søgeord i teksten. Der er ingen tvivl om at links fra indhold på en side er meget vigtigere end links fra eksempelvis menuer eller footeren.

Oversigt over danske artikeldatabaser

Selvom der endnu ikke er så mange danske artikeldatabaser er der dog allerede et par gode håndfulde, som du bør medtage i din linkbuilding. Husk at skrive unikke tekster når du indsender artikler til databaserne.

Artikeldatabase.dk – Forholdsvis ny artikeldatabase. Drives af Brian Brandt, som nok er Danmarks største WordPress ekspert, så artikeldatabase.dk er naturligvis baseret på WP. Der er en del artikler allerede.

Wubi.dk – Ligeledes en ny artikeldabase, som også ligger på et gammelt domæne. Artikler skal godkendes.

Gratisartikler.com – Gammelt site med PR4. Desværre ikke mulighed for links i teksten, men kun i en forfatterboks.

OnPart.dk – Kombineret linkkatalog og artikeldatabase.

Infoarkivet.dk – Ny artikeldatabase. Baseret på WP.

Avido.dk – Helt ny artikeldatabase.

Find artikler – WP baseret artikeldatabase.

Er der nogen jeg har overset? Skriv en kommentar, så kigger jeg på det.

You may also like

Få et tjek af dine Google Adwords

Vil du gerne i gang med at bruge Google Adwords til at få flere kunder til din hjemmeside? Men du ved ikke helt, hvordan du skal komme i gang og hvilke ting du skal holde øje med? Det allerførste, du skal gøre, er at give dig selv en grundlæggende viden om, hvad Adwords er og […]

Hvad er søgemaskineoptimering?

Det kan godt virke lidt underligt, alt det der med SEO, søgemaskineoptimering osv, men i bund og grund er det egentlig meget simpelt at forklare. Søgemaskinerne er jo egentlig noget software, som crawler nettet, og indekserer det indhold som de finder. Det sker ud fra den kode, som ligger til grund for søgemaskinen – også […]

Få en SEO analyse – Kun 4.995,-

Hvordan er din hjemmesides SEOtilstand egentlig? Nu kan du få en rapport over den generelle tilstand, og muligheder for forbedringer for kun 4.995 eks. moms. Rapporten kommer hele vejen rundt om din hjemmeside, og behandler både onsite søgemaskineoptimering samt muligheder for indgående links. Det får du med søgemaskineopteringsrapporten: Når du bestiller søgerapporten får du status […]

4 kommentarer

 1. Du har da overset http://www.gratisnyheder.dk/
  Men den er også helt ny, så det er ikke så mærkeligt 🙂
  Den er dog kommet for at blive. Der vil løbende komme nye unikke tekster i databasen, og jeg håber, at den finder vej til din liste.

 2. Glimrende oversigt, men der mangler lige http://www.artik.dk.

  Jeg ved at der har været en del diskussioner omkring at artikeldatabaser også falder i værdi, ligesom linkkatalogerne har gjort det.
  Jeg kan også at se at nogle stykker faktisk er faldet meget i værdi i Google, det gælder dog ikke min egen artikeldatabase.

  Så hvis man gerne vil have bygget nogle links, kan artikeldatabaserne være super gode, men tjek lige om de ligger godt i søgemaskinerne, inden i bruger masser af tid på at indsende artikler til databasen.

  1. Du har helt ret. Denne artikel er efterhånden lidt uaktuel, idet de fleste artikeldatabaser blev fjernet eller devalueret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.