Per Allerup

Internettet er kommet for at blive

from the blog.

Linkbuilding med artikeldatabaser

 

OBS!

Efter denne artikel blev skrevet har Google fjernet en stor del af nedenstående artikeldatabaser fra deres indeks. Det er derfor vigtigt at du tjekker kvalitet af hver side du vil linkbygge fra. Det kan du gøre på google ved eksempelvis at søge: site:artikeldatabase.dk – Så vil du erfare at eksempelvis nævnte artikeldatabase er fjernet fra indekset – Så er der ingen grund til at skrive en artikel der.

Jeg har selv en enkelt artikeldatabase, som stadig har god værdi. Vil du have et link til den er du velkommen til at kontakte mig.

Slut OBS!

I mange år har linkkatalogerne været det første sted at starte når man skal linkbuilde. Fordelen ved linkkatalogerne er, at man hurtigt kan tilmelde sin side til en lang række kataloger, og ad den vej få de vigtige indgående links til sin hjemmeside. Linkkatalogerne har været, og vil stadig være, en vigtig faktor i linkbuilding, men der er noget der tyder på at links fra de gængse kataloger bliver mindre værd.

Byg links bredt

Det seneste stykke tid har der været tegn på at sider der udelukkende er baseret på linkbuilding via kataloger bliver nedjusteret, og man bør sørge for en bredere linkbuilding. Et af de værktøjer man kan bruge til det er artikeldatabaser. Indtil nu har der ikke været så stort et udvalg på dansk, men det lader til at der er ved at blive sat flere og flere artikeldatabaser i søen rundt omkring, og dem bør man ikke overse når man linkbuilder.

Artikeldatabaser giver relevante links

Fordelen ved at linkbuilde ved hjælp af artikeldatabaser er, at du dels har mulighed for at skrive en meget emnerelateret tekst, som passer til dit site, og dels at du kan linke fra relevante søgeord i teksten. Der er ingen tvivl om at links fra indhold på en side er meget vigtigere end links fra eksempelvis menuer eller footeren.

Oversigt over danske artikeldatabaser

Selvom der endnu ikke er så mange danske artikeldatabaser er der dog allerede et par gode håndfulde, som du bør medtage i din linkbuilding. Husk at skrive unikke tekster når du indsender artikler til databaserne.

Artikeldatabase.dk – Forholdsvis ny artikeldatabase. Drives af Brian Brandt, som nok er Danmarks største WordPress ekspert, så artikeldatabase.dk er naturligvis baseret på WP. Der er en del artikler allerede.

Wubi.dk – Ligeledes en ny artikeldabase, som også ligger på et gammelt domæne. Artikler skal godkendes.

Gratisartikler.com – Gammelt site med PR4. Desværre ikke mulighed for links i teksten, men kun i en forfatterboks.

OnPart.dk – Kombineret linkkatalog og artikeldatabase.

Infoarkivet.dk – Ny artikeldatabase. Baseret på WP.

Avido.dk – Helt ny artikeldatabase.

Find artikler – WP baseret artikeldatabase.

Er der nogen jeg har overset? Skriv en kommentar, så kigger jeg på det.

You may also like

Produkter i Google Adwords

Google har for ganske nylig lanceret Product Listing Ads i Danmark. Det betyder, at du nu kan få vist dine produkter med priser og beskrivelser direkte på Google’s søgeresultatsider, når brugere søger. Product Listing Ads har kørt som test i Danmark i et stykke tid, men er altså nu tilgængelig for alle – og det […]

Du bestemmer dine placeringer på Google

Har du oplevet, at din hjemmeside har rigtig gode placeringer når du tjekker dine vigtige søgeord? Det er jo helt fantastisk, eller er det? Du kan nemlig meget nemt være ramt af personaliserede resultater – Eller med andre ord: Google viser dig de resultater du tidligere har klikket på. Det er jo en smart lille […]

SEOnord udvider

Det sidste halve år har været helt fantastisk for SEOnord. Kunderne og opgaverne er strømmet til, og det har været svært at følge med ene mand. Derfor har jeg fra 1. marts ansat Lene Christiane som kommunikationsmedarbejder. Lene kommer fra et job som projektmedarbejder i Frederikshavn Erhvervsråd, og er uddannet cand. mag. i kultur, kommunikation […]

4 kommentarer

 1. Du har da overset http://www.gratisnyheder.dk/
  Men den er også helt ny, så det er ikke så mærkeligt 🙂
  Den er dog kommet for at blive. Der vil løbende komme nye unikke tekster i databasen, og jeg håber, at den finder vej til din liste.

 2. Glimrende oversigt, men der mangler lige http://www.artik.dk.

  Jeg ved at der har været en del diskussioner omkring at artikeldatabaser også falder i værdi, ligesom linkkatalogerne har gjort det.
  Jeg kan også at se at nogle stykker faktisk er faldet meget i værdi i Google, det gælder dog ikke min egen artikeldatabase.

  Så hvis man gerne vil have bygget nogle links, kan artikeldatabaserne være super gode, men tjek lige om de ligger godt i søgemaskinerne, inden i bruger masser af tid på at indsende artikler til databasen.

  1. Du har helt ret. Denne artikel er efterhånden lidt uaktuel, idet de fleste artikeldatabaser blev fjernet eller devalueret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.