Per Allerup

Internettet er kommet for at blive

from the blog.

Tillykke med din nye webshop

Jeg er netop vendt hjem fra et hyggeligt arrangement, hvor Morten Vadskær som blandt andet sælger kondomer online gav en præsentation og et indspark til Google Analytics. Det var et rigtigt fint arrangement – Men dog sad jeg og funderede lidt på vejen hjem i bilen. Jeg er faktisk lidt rystet over hvor lidt mange webshopejere egentlig ved om de mest basale redskaber de skal bruge til at drive og vækste en forretning.

Deltagerne til kurset var overvejende webshopejere, nogle med viden om analytics, adwords med mere, men flere som desværre ikke har den store fornemmelse for hvor væsentligt et værktøj analytics – eller analyse – egentlig er for deres forretning.

Dette indlæg skal ses som en hjælp til dig der har en webshop, men som egentlig ikke rigtig ved hvordan du får din shop optimeret og trimmet, så det bliver en forretning der både kan vækste og kaste penge af sig. Det må jo være det der er hele formålet med en shop, at den skaber en solid bundlinje.

Der er formentlig skrevet mangt og meget om det at starte en webshop, men her får du så mine fem øre – Jeg har startet nogle webshops efterhånden, så jeg har da en anelse erfaring på området. Du får her links til de ressourcer jeg synes du skal bruge når du vil blive en klogere og rigere webkøbmand. Der findes sikkert mange andre rigtig gode ting derude, men dette er dem jeg kan anbefale.

1: E-Pusher

Martin Thorborgs e-pusher er en komplet gennemgang af hvordan du dels starter en webshop, og dels får den til at vækste. En rigtig god bog, som man kan bruge som inspiration til at drage sine egne erfaringer ved at teste og afprøve tingene. For det der virker for den ene virker måske ikke så godt for den anden.

E-Pusher kan hentes i en gratis lightversion, og købes for et svimlende beløb.

2: Vælg den rette platform

Når du har tygget dig gennem Martins e-pusher, skal du have en platform at bygge den på. Jeg har selv altid brugt opensource, som Zen-Cart og snart Magento, andre bruger Dandomain eller forskellige hostede platforme. Spørg rundt omkring, tjek de forskellige løsninger, og køb ikke katten i sækken. Du kan spørge andre webshopejere i blandt andet Vadskærs forum eller på Amino – Men vogt dig for sælgerne på Amino, de er efterhånden i overtal!

Der er nogle udbydere på markedet hvor blandt andet Analytics er tilvalg – eller salgssporing ikke er mulighed. Du skal være sikker på at disse ting er mulige på din platform. Jeg er blandt andet stødt på en løsning der hedder HostedShop.dk – Her er analytics tilvalg – Det skriger jo til himlen.

Af hostede løsninger er Dandomain webshop nok den mest interessante og tilgængelige, og den skulle også være til at lave søgemaskineoptimering på.

3: Brug Google Analytics

Når du nu har din shop oppe og køre, fyldt varer på hylderne og sidder og venter på masserne kan du passende komme i gang med at eksperimentere med blandt andet Analytics. Analytics er Googles gratis analyse, som kan give dig et hav af data, så du er nødt til at kunne skelne skidt fra kanel, for ikke at blive overrumplet af de mange data. Jeg vil anbefale dig Analyticsbogen, som kan hentes i en gratis lightversion, og købes i en lidt dyrere heavyversion.

Jeg vil ikke komme for meget ind på selve brugen af analytics, blot ridse de vigtigste parametre og opsætninger op – Læs resten i Analyticsbogen!

  • Opsæt e-handelssporing – Ellers har du ikke en kinamands chance for at se hvilken trafik der kan betale sig, og hvilken der blot er en udgift.
  • Opsæt mål. Er det et mål for dig at få en tilmelding til dit nyhedsbrev skal du også kunne spore hvor tilmeldingen kommer fra.

Se også: Webanalytiker.dk

4: Brug Google Adwords – med omtanke

Google Adwords er de sponsorerede reklamer du ser i toppen og til højre når du søger på Google. Placeringen af de forskellige reklamer afhænger dels af den pris du tilbyder pr. klik, og dels af relevansen for den side du sender den besøgende til. Forskellen på at have Adwords som en udgift eller som en kilde til indtægt ligger i brugen, og brugt forkert er Google Adwords blot en udgift, men brugt rigtigt er Adwords en kilde til rigtig mange gode ordrer og en højere indtjening end du ellers kan få med andre markedsføringskanaler.

Der findes mig bekendt ikke en dansk e-bog om Google Adwords, kender du til en må du meget gerne skrive en kommentar, eller skrive en bog og sende et link. Der findes et hav af information om Google Adwords på engelsk.

Min erfaring er at man skal undgå de brede generiske ord som børnetøj eller biler, og i stedet gå efter longtail søgninger som “pigetøj størrelse 104” eller “brugt ford fiesta”. Der er meget mindre konkurrence på de mere specifikke søgeord, og deraf lavere klikpriser samt bedre konvertering. Husk at du ikke skal sende den besøgende til din forside, men til den side der er mest relevant – måske siden med pigetøj eller brugte ford fiestaer.

Har du ikke mod på at kaste dig ud i en opsætning af Adwords vil jeg anbefale dig at finde en dygtig Adwords-tekniker, som kan gøre det for dig. Men vogt dig for ulvene, der er rigtig mange plattenslagere på markedet.

Her bliver du ikke snydt: Strategen.dk | iMarketing.dk

Se også: Trovattens tips til adwords

5: Søgemaskineoptimering er gratis trafik

Søgemaskineoptimering har intet med Google Adwords at gøre. De organiske resultater er dem som Google mener er de væsentlige indenfor et søgeord, og du kan med en god indsats få forbedret din webshops placering på Google og andre søgemaskiner. Der findes to væsentlige e-bøger på dansk som du skal hente i lightversionen, og måske købe hvis du har blod på tanden. Det er DeMibs SEO 2.0 og Rosenstands SEO-Lex

Se også Aminos SEO forum – vogt dig for sælgere! | Groosens blog | Rosenstands blog | DeMibs blog

Er du stadig på bar bund? Så send mig en mail, så bruger jeg gerne 5 minutter på at få sat dig og din shop ordentligt i søen – Jeg vil hellere se dig få succes, end se dig gå ned med flaget, og måske give dine konkurrenter tab oven i købet.

You may also like

Hundesengen: Tænk på disse punkter

Har du netop købt en sød lille hundehvalp? På listen over alle de nødvendige sager, som hundehvalpen skal have i det nye hjem, skal hundesengen gerne stå med fede bogstaver. Hundesengen er nemlig alfa og omega for, at din hund kan få en tryg og behagelig start hjemme i boligen. I forbindelse med valget af […]

Passiv indkomst er en skrøne

Lidt hård overskrift, men jeg mener det nu bogstaveligt. Et af de begreber man ofte hører omtalt i forbindele med især affiliate marketing er, at det er passiv indkomst, og gratis penge. Men min påstand er, at lige som med alt andet, så kræver affiliate marketing en fokuseret indsats for at give et fornuftigt afkast. […]

Sikring af kvalitet i linkbuilding

Som en opfølgning på mit indledende indlæg om linkbuilding anno 2011 vil det være nærliggende at komme lidt ind på hvordan du kan sikre dig at du ikke spilder tiden når du linkbuilder. Jeg kan nemlig se på tilmeldingerne til mit “Google-straffede” linkkatalog at folk stadig tilmelder deres hjemmeside i stor stil, selvom mit linkkatalog […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.