Per Allerup

Internettet er kommet for at blive

from the blog.

Mål på din Google +1 knap

Det er jo ikke ret længe siden, Google introducerede sin +1 knap, og siden da har søgegiganten også annonceret Google+, som et forsøg på at lave et socialt produkt – Dette indlæg skal dog handle om noget meget håndgribeligt, nemlig hvordan du tracker hvem der klikker på din Google +1 knap.

Google’s nye knap vil du både møde når du laver en søgning på Google, men også når du surfer rundt på hjemmesider, blandt andet findes den jo her på siden, og ikke mindst på SEOnord.dk, hvor jeg har haft knappen installeret lige siden den blev gjort tilgængelig for webmastere.

Normalt skal man lave alverdens krumspring for at måle på sådan en knap, men ikke med +1 knappen, hvis du da bruger den nyeste kode og Google Analytics. Så bliver +1 tryk nemlig automatisk registretet, så du kan se hvem der klikker på din knap.

Et andet sted du kan følge din +1 knap er i Google’s webmasterværktøjer. Her er nemlig kommet et helt menupunkt med +1 knappen. Du finder det til venstre i menuen. Her kan du se hvor mange +1’er du har fået, hvornår du har fået dem, og ikke mindst hvilke sider der er +1’et. Du kan også få mulighed for at se hvordan din +1 visning har påvirket gennemkliksraten. Tanken er, at resultater som er +1’et vil få flere klik, altså en højere CTR.

På ovenstående graf kan du se udviklingen i +1’er på SEOnord.dk siden starten.

I Google Analytics finder du data for +1 under “Besøgende” eller “Visitors” i menuen til venstre. Ifølge Google er det først ved at blive aktiveret hos brugerne nu, og jeg har kun registreret klik de to sidste dage, men det skal blive spændende at følge fremover.

Udover at tracke klik på din +1 knap, vil du også kunne tracke eksempelvis Facebook Likes eller Tweets med din side. Du kan læse hvordan du sætter det op her: opsætning af social tracking analytics.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.