Per Allerup

Internettet er kommet for at blive

from the blog.

Passiv indkomst er en skrøne

Lidt hård overskrift, men jeg mener det nu bogstaveligt. Et af de begreber man ofte hører omtalt i forbindele med især affiliate marketing er, at det er passiv indkomst, og gratis penge.

Men min påstand er, at lige som med alt andet, så kræver affiliate marketing en fokuseret indsats for at give et fornuftigt afkast. Heldigvis da, for ellers ville det da SLET ikke være til at komme til på nettet.

Hvis du går og leger med tanken om at starte med affiliate marketing, så tag lige og overvej en ekstra gang, om du er klar til at lægge den indsats der kræves. For det kræver en hel timer, før de første penge begynder at rulle ind, især hvis du er nybegynder.

Lad os antage, at du vil lave en klassisk wordpressside, i en niche der interesserer dig. Så skal du inden du begynder at tjene penge igennem følgende steps:

 • Finde og købe domæne og webhotel
 • Opsætte wordpress med design og alle plugins.
 • Lave søgeordsanalyser og generel research af den niche du har valgt
 • Skrive indlæg til sitet
 • Promovere disse indlæg i sociale medier
 • Linkbuilde til websitet
 • Holde styr på produkter og priser
 • Følge med i markedet
 • Løbende producere nyt indhold

Der er masser af opgaver der skal løses, inden de første penge begynder at trille ind. Risikoen for at man mister interessen undervejs i forløbet er ret stor. Jeg har selv skuffen fyldt med affiliateprojekter, som aldrig er blevet til noget.

DISCLAIMER: Nedenstående projekter nævnes ikke for at hænge dem ud – De er begge fede initiativer, de er blot medtaget for at vise, at der skal lægges en indsats, og at affiliate ikke nødvendigvis er = gratis penge

AffiliateDM 2013 – Sluttet i 2014

Noget af det der bestyrker mig i, at der formentlig er flere der snakker om tingene, end der får lavet noget er blandt andet tallene fra AffiliateDM, en konkurrence for danske affiliates. Ved AffiliateDM er målet at nå en omsætning på 50.000 kr.

Hvis man kigger på deltagerne i sidste omgang, så var der omkring 140 deltagere. Ud af disse, har kun 26 indberettet en omsætning på sitet, og kun 2 sites har haft en omsætning i alt på over 10.000 kr. Du kan se de deltagende sites i AffiliateDM her.

DogmeAffiliate – 70 timers passiv indkomst

Et af de federe affiliateprojekter i 2014 er DogmeAffiliate, som løb af stablen den 17. januar. En sjov ide, om at 7 deltagere bruger en hel dag på at bygge et site. Da dagen var omme, må sitet ikke røres resten af året. Den indtjening der måtte komme, skal så bruges på næste års julefrokost. Fed ide, som har fået omtale mange steder, blandt andet på trendsonline.

Men kan man kalde det passiv indkomst, når der reelt er brugt 70 timer på projektet? Det bliver ihvertfald spændende at se, hvor stor timeløn gruppen kan hæve når året er omme.

Doing something – Requires doing something

Hvem der kan tage æren for ovenstående citat ved jeg ikke, måske var det Morten Vadskær. Men budskabet er meget klart: Hvis du vil have succes, skal du have fokus på at få lavet noget. Min erfaring er, at den indsats der lægges også belønnes.

Med de ord: Lad os få smøget ærmerne op, og komme i gang.

Med venlig hilsen En Gnaven Gammel Mand 😉

Denne artikel er sponsoreret af Dagens.dk

 

 

 

You may also like

Google som værktøj til SEO

Et af de billigste, og mest brugte værktøjer i min værktøjskasse er søgemaskinen Google. Udover at svare på vores små dagligdags spørgsmål, som hvad koster spidsen af en jetjager eller hvordan snaver man, kan Google faktisk bruges til rigtig mange spændende ting når vi snakker søgemaskineoptimering, og ikke mindst arbejde med indholdet på din hjemmeside. […]

Hundesengen: Tænk på disse punkter

Har du netop købt en sød lille hundehvalp? På listen over alle de nødvendige sager, som hundehvalpen skal have i det nye hjem, skal hundesengen gerne stå med fede bogstaver. Hundesengen er nemlig alfa og omega for, at din hund kan få en tryg og behagelig start hjemme i boligen. I forbindelse med valget af […]

Er dine adwords en udgift eller investering

Dette er et ældgammelt indlæg. Læs mere om Google Ads optimering her. I den seneste tid har jeg haft fingrene langt nede i rigtig mange adwordskonti, primært for mindre og mellemstore virksomheder, enten i forbindelse med optimering eller blot gennemgang af kontoen. Jeg var udmærket klar over at der er meget at hente for rigtig […]

2 kommentarer

 1. DogmeAffiliate er et rigtig godt eksempel. Der er lagt 70 timer i projektet – den dag. Inden da var der købt domæne. truffet beslutning om varetype/målgruppe og udvalgt affiliateprogram. Hvis man som enkeltperson kaster sig over et tilsvarende projekt, så er det alligevel 3-4 måneders arbejde, hvis du kaster en times arbejde efter det hver dag på dine almindelige arbejdsdage. Og på det tidspunkt er filmen nok knækket for de fleste projekter.

 2. Det er såmænd så sandt – en REEL passiv indkomst online findes ikke rigtigt. Jeg tror, at termen “passiv indkomst” er en slags vedtagen betegnelse for det der med, at du kan komme hjem til en indtjening, der er genereret, mens du sov eller var et andet sted.

  At der så ligger masser af arbejde FØR og undervejs – det er en anden sag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.